Nieuwbouw met zes klaslokalen voor de VMS

Na de realisatie van onze sporthal staat de komende jaren alweer een nieuw bouwproject in de steigers.

Langs de Blekerijstraat start midden volgend jaar de bouw van een transparant schoolgebouw met zes klaslokalen. Het architectenbureau Bildt uit Roeselare maakte ondertussen een eerste ontwerp. We kiezen voor een compact blok met drie bouwlagen. Centraal in het gebouw zitten een trappenhal en een lift. De architecten maakten een lichtrijk ontwerp met veel glas voor een maximale interactie met de omgeving. De klaslokalen zijn behoorlijk groot en bieden zo voldoende ruimte voor nieuwe pedagogische en didactische werkvormen. Het gebouw wordt opgetrokken langs de Blekerijstraat en paalt aan de huidige klaslokalen 06, 16 en 23. Er komt ook een verbinding tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw. Bedoeling is de werken volgend jaar te starten. In het schooljaar 2021-2022 kunnen we het nieuwe gebouw dan in gebruik nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *