Persoonlijke rondleidingen

Directie en personeel laten u graag kennismaken met de Vrije Middelbare School via persoonlijke rondleidingen op:

  • woensdagnamiddag, vrijdagavond en zaterdagvoormiddag (van zodra dit toegelaten is van de overheid)
  • tijdens de week op afspraak met directeur Willy Phlypo of Luc Vanrobaeys (tel. 051 20 42 48) (van zodra dit toegelaten is van de overheid)
  • in juli en augustus: elke werkdag van 09.00 tot 12.00 u. en van 14.00 tot 17.00 u. of op afspraak (tel. 051 20 42 48) (van 11 juli tem 15 augustus is de school gesloten)

We leiden je graag rond op school en beantwoorden al je vragen. Je kan parkeren op onze parking langs de Blekerijstraat.
Onze leerkrachten begeleiden u persoonlijk en helpen u graag de belangrijke studiekeuze voor uw dochter of zoon mee bepalen. Kom een kijkje nemen en ervaar dat onze zesjarige aso-school een uitstekende keuze is. Hier bouwen we aan de toekomst.

In de eerste graad volg je bij ons het 1ste leerjaar A (Extra en Accent) en in het 2de leerjaar de basisoptie Moderne talen en wetenschappen. In de tweede graad kun je je verder ontplooien in de richtingen wetenschappen, economie en humane wetenschappen. De derde graad rondt het geheel af met een ruime waaier aan afdelingen: moderne talen-wiskunde, economie-wiskunde, economie-moderne talen, moderne talen-wetenschappen, wetenschappen-wiskunde (6 en 8 uren wiskunde) en humane wetenschappen.

Inschrijvingen

Word ook jij graag een leerling van de VMS?
We infomeren je binnenkort over de mogelijkheden om in te schrijven.

Vul het formulier in en we brengen u persoonlijk op de hoogte van de individuele infomomenten en rondleidingen (voorlopig mogen er geen fysieke rondleidingen/inschrijvingen plaatsvinden).

Elke inschrijving gebeurt in aanwezigheid van één van de ouders. De volgende documenten zijn bij inschrijving of (*) later noodzakelijk:

  • je identiteitskaart;
  • het origineel getuigschrift (*) van het zesde leerjaar basisonderwijs;
  • het rapport van het vorige schooljaar en het rapport 1e trimester van dit schooljaar;
  • de BASO-fiche (*) (= het advies naar het secundair onderwijs; dit document wordt door de basisschool meegegeven).

(*) Deze documenten worden binnengebracht op het secretariaat van de VMS ten laatste op de boekenverkoop.

Bij het begin van het schooljaar krijgen alle nieuwe leerlingen en hun ouders het schoolreglement. Op de begeleidende brief tekenen de ouders en de leerling(e) voor kennisname en akkoord met het schoolreglement. Door de ondertekening aanvaarden de ouders het schoolreglement en is de inschrijving van hun zoon of dochter definitief.

Schoolbrochure 2020-2021

Wil u meer info over de VMS?
Vraag onze schoolbrochure aan via vmsroeselare@sint-michiel.be of via of dit formulier.

Schoolbrochure 2020-2021: klik hier