MODERNISERING SECUNDAIR ONDERWIJS

De VMS behoudt haar identiteit. We blijven een zesjarige school en behouden onze actuele ASO-richtingen in de tweede en derde graad. In de eerste graad volg je bij ons het 1ste leerjaar A (Extra en Accent) en in het 2de leerjaar de basisoptie Moderne talen en wetenschappen en zetten we in op verdieping en remediëring voor de hoofdvakken wiskunde en Frans. Via twee talenturen laten we je proeven van onze richtingen in de tweede graad: wetenschappen, economie en humane wetenschappen. We lichten u dat graag toe op onze infoavond en opendeurdag.

Infoavond 12-jarigen: vrijdag 26 april 2019 vanaf 17 uur.
Opendeurdag: zondag 28 april 2019 vanaf 14 uur.

Lessentabel 1ste jaar: 

ONZE RICHTINGEN

1e graad: 1ste leerjaar A – 2de leerjaar: basisoptie Moderne talen en wetenschappen
2e graad: Wetenschappen | Economie | Humane Wetenschappen
3e graad: Wetenschappen-wiskunde | Moderne talen-wetenschappen | Economie-wiskunde | Economie-moderne talen | Humane wetenschappen

Scholieren zijn provinciaal kampioen

Op woensdag 6 november vond in de sporthal van de VMS de provinciale volleybalfinale plaats voor scholieren. Het team van de VMS won de finale een kaapte de beker weg.

07
nov

Welkom op het ontbijtfestijn

Op zondag 17 november vindt in de VMS het ontbijtfestijn plaats. Tickets voor het buffet of ontbijtpakketten via de leerlingen of op het onthaal.

04
nov

Maak van je oude gsm een Fairphone

Onder impuls van de leerkrachten Veroniek Desombere en Emmerson Roelens zamelden leerlingen een 50-tal oude gsm’s en smartphones in. Deze werden bezorgd bij Oxfam in Roeselare.

10
okt