MODERNISERING SECUNDAIR ONDERWIJS

De VMS behoudt haar identiteit. We blijven een zesjarige school en behouden onze actuele ASO-richtingen in de tweede en derde graad. In de eerste graad volg je bij ons het 1ste leerjaar A (Extra en Accent) en in het 2de leerjaar de basisoptie Moderne talen en wetenschappen en zetten we in op verdieping en remediëring voor de hoofdvakken wiskunde en Frans. Via twee talenturen laten we je proeven van onze richtingen in de tweede graad: wetenschappen, economie en humane wetenschappen. We lichten u dat graag toe op onze infoavond en opendeurdag.

Infoavond 12-jarigen: vrijdag 26 april 2019 vanaf 17 uur.
Opendeurdag: zondag 28 april 2019 vanaf 14 uur.

Lessentabel 1ste jaar: 

ONZE RICHTINGEN

1e graad: 1ste leerjaar A – 2de leerjaar: basisoptie Moderne talen en wetenschappen
2e graad: Wetenschappen | Economie | Humane Wetenschappen
3e graad: Wetenschappen-wiskunde | Moderne talen-wetenschappen | Economie-wiskunde | Economie-moderne talen | Humane wetenschappen

Quiz Ouderraad

Save the date! De ouderraad pakt op vrijdag 18 oktober voor de 4e keer uit met haar Quiz Algemene Kennis. Binnenkort meer info over dit initiatief.

16
sep

Kennismakingsdag in Het Zwin

De leerlingen van het eerste jaar gingen op donderdag 12 september op kennismakingsdag naar het natuurreservaat Het Zwin. Ze leerden niet alleen heel wat over de flora en fauna, maar ze leerden ook elkaar beter kennen.

12
sep

Veilig op weg naar school

Bij de start van het schooljaar gaan alle klassen van het eerste jaar op educatieve fietstocht. Leerkracht Ann Renier neemt hen twee uur lang mee op pad door de stad. De leerlingen ontdekken onder meer de meest veilige weg om naar school te fietsen.

12
sep