Lessentabel 2de graad
ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN - WISKUNDE
3e 4e
Wiskunde 5 5
Wiskunde (remediërend of verdiepend) - 1
Economie 4 4
Aardrijkskunde 1 1
Biologie 1 1
Chemie 1 1
Duits - 1
Engels 3 2
Frans 4 4
Fysica 1 1
Geschiedenis 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Sleuteluur 1 1
ICT-mediawijs 1 -
Programmeren - 1
Totaal 32 33

Lessentabel 2e graad Economische wetenschappen – Wiskunde

Je kiest voor Economische wetenschappen – wiskunde als …

  • je geïnteresseerd bent in ondernemen. Je wil de werking van de economische wereld doorgronden;
  • je de marktwerking, internationale handel en de rol van de overheid daarbij wil onderzoeken;
  • je verschillende facetten van ondernemen wil bekijken: boekhouding, marketing, groeistrategieën bepalen en financiële keuzes maken;
  • je in staat bent om wiskundig logisch te redeneren.

Economische wetenschappen – wiskunde focust op het specifieke vak economie. Vertrekkend vanuit actuele onderwerpen verken je de socio-economische kant van onze samenleving. Je bent ook geïnteresseerd in de werking van een bedrijf.

In deze richting is het leerplan wiskunde het meest uitgebreid, net zoals in Natuurwetenschappen. In het vierde jaar wordt tijdens het zesde lesuur wiskunde gedifferentieerd. De leerlingen die wat extra uitleg nodig hebben, worden geremedieerd; de leerlingen die wat extra uitdaging nodig hebben, krijgen verdieping aangeboden. In het vierde jaar voorzien we ook programmeren tijdens het uur ICT. Zo leer je denken in een programmeertaal waar we in de derde graad op verder bouwen.

Na de tweede graad Economische wetenschappen-wiskunde stroom je logischerwijze door naar Economie-wiskunde in de derde graad.

Wat wil je later worden?

Alle richtingen die binnen de VMS aangeboden worden, zijn domeinoverschrijdende doorstroomrichtingen. Dat betekent dat er voor onze zesdejaars een brede waaier van bachelor- en masteropleidingen mogelijk is. Hieronder een selectie van veelgekozen studies na Economie-wiskunde:

Handelsingenieur, toegepaste economische wetenschappen, economische wetenschappen, handelswetenschappen, rechten, wiskunde, (industrieel) ingenieur, informatica- en computerwetenschappen, accountancy en fiscaliteit, bedrijfsmanagement, productontwikkeling …